Hatalmasra nő a BlaBlaCar

2015.09.17. 12:35

A világ legnagyobb telekocsicége hatalmas tőkebevonást hajt végre, és közel megduplázza eddigi alaptőkéjét. A BlaBlaCarba az ötödik finanszírozási kör keretében 200 millió dollárt fektet három nagy, főleg startupokra specializálódott befektetési vállalkozás, az Inight Venture Partners, a Lead Edge Capital és a Vostok New Ventures.

A BlaBlaCar már mostani, 300 millió dolláros alaptőkéjével is az egyik legjobban finanszírozott, önmagát startupként definiáló cég, bár pont ezért kérdéses, hogy lehet-e még egy ekkora vállalkozást ebbe a kategóriába sorolni. A mostani tőkeinjekcióra a cégvezetés szerint azért van szükség, hogy a versenytársakat megelőzve ki tudják szolgálni a telekocsizás iránti növekvő igényeket. 

A BlaBlaCar 2006-os alapítású francia cég, amely az egyik legnagyobbá nőtte ki magát a közösségi megosztáson alapuló gazdasági modellen belül. Ma már Európa számos országán kívül Törökországban, Indiában és Mexikóban is jelen vannak, a mostani tőkebevonás után valószínűleg újabb országokban bukkannak majd fel.