Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Feltűnt, hogy idén mennyivel több turista van?

GettyImages-474197408
2015.09.21. 07:32

Észrevette, hogy idén sokkal több volt a turista Magyarországon? A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) augusztusi jelentése szerint nálunk volt a második legnagyobb növekedés 2015 első felében.

Számok szintjén: 17,5 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma, ez a világátlag több mint négyszeresét, az európai átlag több mint háromszorosát és a régiós átlag közel háromszorosát jelenti. Csehországban 7,9, Szlovákiában 10,3, Ausztriában pedig 7,0 százalékos bővülést mértek ugyanebben az időszakban.  A folyamat nem most kezdődött, hiszen már tavaly is 13,7 százalékos volt a bővülés, miközben Kelet-Közép-Európában 5,6 százalékos csökkenést mértek.

De visszaveti-e vajon a szép magyar növekedést, hogy az utóbbi időben velünk van tele a világsajtó? Menekülteket gáncsolgató magyar operatőrről, vízágyúról, csordultig telt táborokról, pengés kerítésről mutogatnak képeket a legnagyobb külföldi lapok és tévécsatornák. A helyzet a  Magyar Turizmus Zrt.-t is aggasztja. Tartanak attól, hogy a menekülthelyzet és annak kezelése miatt most rosszabb a hírünk a világban, és nem jönnek majd a turisták.

Úgyhogy bevetették a szuperfegyvert: készítettek egy angolnyelvű weboldalt a helyzet kezelésére, ahol valódi turisták (!) által készített fényképeket tesznek ki.  Szerintük az oldal "világos és valósághű képet ad 2015 Magyarországáról".