Milliós tételben lophatták az áramot Lagzi Lajcsiék

2015.09.23. 17:21

Vizet, gázt és áramot is lophattak Galambos Lajosék, a kézműves rezsicsökkentéssel pedig évente akár több millió forintot is spórolhattak. Úgy tudjuk, hogy a tatai Boglárka Apartmanparkot már eleve úgy tervezték, hogy ott áramot lehessen lopni, erre a célra egy külön gipszkartonfallal leválasztott szobát alakítottak ki az épületben. A gyanú szerint a lakodalmas zenész mocsai házában, a Mocsa Öregtó Kft. telephelyén is lophatták a gázt és az áramot.

Kedden megírtuk, a nyomozók szeptember 22-én egy 54 éves férfit és 49 éves mocsai nőt, valamint egy 39 éves táti lakost otthonukban elfogtak és előállítottak a főkapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vették őket. Később kiderült, egyikük a Lagzi Lajcsi néven ismert Galambos Lajos, csütörtökön akár kezdeményezhetik előzetes letartóztatását is.

A Velvet elérte Galambos ügyvédjét, aki azt mondta, hogy védence a kihallgatásán ártatlannak vallotta magát. „Az ügy egy régre visszavezethető, személyes konfliktuson alapul. A gyanúsítás ellen panasszal éltünk. Ügyfelem azt üzeni, hogy nem szorul rá, hogy bárkit is megvesztegessen. Nem ilyen ember. Múlt pénteken még ingyen adott koncertet fogyatékkal élő gyerekeknek.″ – mondta Berényi András, ügyvéd. Hogy a vesztegetési ügy hogyan kapcsolódhat az energialopás gyanújához, egyelőre nem tudjuk. 

A Boglárka Apartmanparkban a céginfo.hu adatai szerint Galambos korábban tulajdonos volt, most ügyvezető, a cégnek tavaly 24 milliós árbevétele, mérleg szerinti eredménye 4 millió forint volt. A Mocsa Öregtó Kft.-ben jelenleg is tulajdonos, a cég árbevétele 13,7 millió forint volt, mérleg szerinti eredménye 4,6 millió forint volt 2014-ben. Galambos Lajos még két aktív cégben tulajdonos, a KLP Kft.-ben és az Odirda Kft.-ben, előbbi 1,6 milliós eredménnyel, utóbbi 4,7 milliós eredménnyel zárta a tavalyi évet.