Csalás miatt nyomoznak az egyik leggazdagabb magyar ellen

2015.09.27. 12:35 Módosítva: 2015.09.27. 12:37

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyomoz Szeremley Huba és társa ellen, írta a Magyar Nemzet. A borász körökben külföldön is ismert Szeremley-vel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, a társát előzetes letartóztatásba helyezték.

Szeremley a birtokosa a Badacsony, illetve a balatoni régió legismertebb birtokának, cége az Első Magyar Borház Kft. A borász 2012-ben 21 milliárd forintos vagyonával a 28. leggazdagabb ember volt az országban. 

Bepöccent a földpályázatok miatt

A nagytőkés nagyot bukott három évvel ezelőtt a földpályázatokon. Állítása szerint a pályáztatás előtt körülbelül 500-600 hektáron gazdálkodott, ebből maradt neki 90. "Van 150 szürkemarhából álló gulyám, több száz mangalicám, most maradt 90 hektárom. A többi földet, ahol eddig gazdálkodtam, mások nyerték", mondta akkor a Blikknek.

Egy marhára egy hektár legelőnek kell jutnia, és most mit csináljak, hogy elvették az állataim életterét? Vágjam le őket? Inkább elhajtom őket az országból, és megyek velük én is, mivel már nem érdemes itt élni. 

A pártja a Jobbikot támogatta

Szeremley sokáig politikamentes életet élet, azonban a 2000-es évek közepén pártalapításra adta a fejét: ő lett a Magyar Gazda és Polgár Párt elnöke. Többen nem értették, hogy miért nem a Fideszbe lépett be, ő azt mondta: 

Én ezt a sárga narancsot nem egyszer, nem kétszer meghámoztam, és belül néha vérvörös volt, savanyú volt, és tele volt magokkal.

A pártja egyszer sem jutott be a parlamentbe, azonban nem oszlottak fel, a Balaton környékén továbbra is megmaradtak. Legutóbb akkor lehetett hallani róluk, amikor bejelentették, hogy a tapolcai időközi választáson Rig Lajost támogatják, mert szerintük egyedül a Jobbik állt ki a magyar vidék és föld védelméért.