Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Mostantól az online kaszinókon is Vajna keres

D MTZ20141012019
2015.10.01. 08:33

Október elsején életbe lépett a szerencsejáték-törvény módosítása, ami szerint online kaszinót is csak az üzemeltethet, akinek állami kaszinó-koncessziója van - emlékeztet az MTI. Ez azt jelenti, hogy csütörtöktől csak Andy Vajna és Szima Gábor kereshet pénzt az online szerencsejátékokon, az ő cégeiknek van ugyanis ilyen engedélyük. Vajna korábban már öt, Szima pedig két offline kaszinó üzemeltetésére kapott jogot az államtól. 

A módostást még júliusban fogadta el a parlament, ami azt is szabályozza, hogy

  • online kaszinókra ugyanannyi időre adhat engedélyt az állam, mint a téglából épültekre, vagyis legfeljebb 10 évre,
  • az online kaszinókban csak magyarországi IP-címről lehet játszani, ezt az üzemeltetőnek ellenőriznie kell,
  • a NAV-nak játékosvédelmi nyilvántartást kell vezetnie az önkorlátozó, önkizáró intézkedés alá vett játékosokról és azokról, akiket eltiltottak a szerencsejátéktól.

Eredetileg az is benne lett volna a módostásban, hogy az online sportfogadásokat is kaszinókoncesszióhöz kötik, deezt végül elkaszálták, így maradt még olyan területe a szerencsejátéknak, amin nem Andy Vajna keres.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?