A NAV-osok kiakadtak az átalakításon

2015.10.05. 07:24

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átszervezése kapcsán még nem született végleges tervezet, ezért érthetetlen a szakszervezet támadása - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek. Az ügyben Tállai azért érintett, mert miniszterhelyettesként ő lehet Vida Ildikó utódja az átszervezett, államtitkársággá alakított NAV élén.

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Holecz Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, elutasítja a NAV "buldózer-típusú" átalakítását. A tömörülés szerint át kell gondolni a megyei igazgatóságok összevonását, illetve a középfokú szervek teljes megszüntetését, és sérelmezik, hogy mind a beosztotti, mind a vezetői állomány a sajtóból értesül a különböző átszervezési koncepciókról. Varga Mihály nyilatkozata szerint az átalakítás nagyjából 2300-2400 munkahelyet is éritene.

Tállai András erre reagálva úgy nyilatkozott, hogy a gazdasági tárca a szakszervezetek bevonásával kívánja végrehajtani a szükséges változásokat. "Éppen ezért is érthetetlen, hogy a szakszervezet a valós tények ismerete nélkül, azonnal, durva támadást indít az átalakítás ellen, miközben ez az adózók magasabb színvonalú kiszolgálását és a költségvetési bevételek hatékonyabb beszedését hozná el" - fogalmazott a parlamenti államtitkár.