Magyar tulajokat is érint a VW-visszahívás

2015.10.15. 16:51 Módosítva: 2015.10.15. 23:28

FRISSÍTÉS: Az is kiderült, hogy a 8,5 milliós visszahívás azt jelenti, hogy az összes érintett autót, így a magyar tulajdonosokét is kötelezően vissza kell hívnia a cégnek. A 8,5 millió autó kevesebb mint a harmada a régió értékesítéseinek 2009 óta, írta a Portfolio.

Csütörtökön először az derült ki, hogy Németországból 2,4 millió, Ausztriából pedig 360 ezer autót hív vissza a Volkswagen javításra, most pedig megvan a szám a teljes Európai Uniós piacra. A Breakingnews.com-on megjelent információ szerint a gyártó

8,5 millió érintett autót hív vissza az Európai Unió 28 országából.

A Volkswagen Németországban a közlekedési hatóságnál megpróbálkozott az önkéntes javíttatás ötletével, eszerint a tulajdonosok maguk dönthettek volna, hogy visszaviszik-e az autóikat szoftverátállításra. A hatóság ettől Németországban és Ausztriában is elzárkózott.  

Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar piacon hány autóra vonatkozik a visszahívás.

A Lamborghininél is nyomoznak

A  Local olasz kiadása azt írja , hogy csütörtökön a Volkswagen olasz központjában és a céghez tartozó Lamborghini-irodában tartottak házkutatást a rendőrök a csalásokkal kapcsolatban. A cég olasz vezetői közül hatot hallgatnak ki az ügyben, köztük a VW és az Audi munkatársait.