Vajna november közepe előtt nem kaphatja meg a TV2-t

2015.10.21. 08:42

November közepén hajtható végre az a tranzakció legkorábban, amelyben Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. megvásárolja a TV2-őt, írta a Világgazdaság. Andy Vajnáék október 16-án nyújtották be a szerződés alapján a jóváhagyási kérvényüket a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH), amely egyszerűsített eljárásban harminc nap alatt hoz döntést.

Basa Andrea a GVH szóvivője elmondta, az utóbbi időszak gyakorlata alapján ez átlagosan inkább 20-22 napot jelent. Vagyis akár már három hét múlva kiderülhet, hogy engedélyezi-e a felvásárlást.

Egyszerűsített eljárásnál egyébként néhány hét a határidő, de ha nem egyszerűsített eljárás keretében folyik a vizsgálat, akkor négy hónap is lehet. Arról azonban még nem született döntés, hogy milyen eljárással vizsgálják Vajnáék beadványát.

Mint arról mi is írtunk, a TV2-re szintén jogot szerzett Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cége is. A Megapolis Zrt. viszont egyelőre nem jelentkezett a GVH-nál. A versenytörvényben egyébként nem szerepel arra vonatkozó időintervallum, hogy egy fúzió esetén meddig kell a GVH vizsgálatát kezdeményezni, de a feleknek érdekük, hogy ezt mielőbb elindítsák, hiszen amíg a hatóság vizsgálata nem zárul le, addig az összefonódás nem hajtható végre.