Simicskáék is a GVH-nál kopogtatnak

2015.11.02. 15:44 Módosítva: 2015.11.02. 16:31

A Megapolis Media Zrt. is beadta kérelmét a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) a TV2 megvásárlása miatt. Az Index kérdésére a GVH megerősítette, hogy Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cége is engedélyt kért TV2 Média Csoport Kft. (TV2) és a CEE Broadcasting Limited (CEE) megvásárlására.

A GVH múlt pénteken engedélyezte, hogy a Vajna-csoportba tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 és a CEE felett. 

Az Index kérdésére Basa Andrea, a GHV szóvivője elmondta, a versenyhivatal első körben azt fogja megvizsgálni, hogy egyáltalán engedélyköteles-e az adás-vétel, és ha igen, akkor azt, hogy az összeolvadás milyen hatással lenne a piaci versenyre. A versenyhivatal vizsgálata nem terjed ki a tulajdonos kilétére, így az, hogy vizsgálni fogják Simicskáék kérelmét, nem jelenti azt, hogy a GVH az ügylettel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában állást foglalt volna.

A szerződéssel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában a bíróság dönthet. A GVH engedélye nem a szerződés érvényességéhez, hanem annak hatályosulásához szükséges.