Jövő héttől már lehet venni a Duna House részvényeit

2015.11.02. 11:25

A Duna House csoport részvényeinek nyilvános értékesítése az MNB által jóváhagyott Tájékoztató alapján 2015. november 9-én kezdődik. A nyilvános értékesítéssel párhuzamosan zártkörű részvény értékesítésre is sor kerül az intézményi befektetők részére.

A Duna House csoport részvények maximum ára 4250 forint. A Duna House csoport részvényeinek értékesítése november 9-én kezdődik és legkésőbb november 20. 14 óráig tart, a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban. A jegyzési periódus az első három nap után bármikor lezárható, amennyiben a beérkező jegyzések mennyisége alapján a forgalmazó és az értékesítő részvényes azt indokoltnak látja.

Régely Károly, a Concorde értékpapír vezérigazgatója, a részvényértékesítés vezető szervezője elmondta, hogy a nyilvános és a zártkörű értékesítés keretében összesen legfeljebb 1 millió darab törzsrészvény értékesítésére kerülhet sor a cégcsoport jelenlegi 3060000 darab törzsrészvényéből.

A nyilvános értékesítésben minimum 180 ezer, maximum 780 ezer darab részvény jegyezhető le. A jegyzési időszak lezárása után két munkanapon belül meghatározzák a jegyzési igények kielégítésének mértékét és a végleges részvényárat, amely a maximális részvényenkénti árat nem haladhatja meg. Ha a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, úgy ez lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben résztvevők körében is.