Erik, Alexandra
EUR 385,33 Ft
USD 365,74 Ft
11 °C
23 °C

Késik a Waberer's tőzsdére lépése

DEGER20110528222
2015.11.06. 07:01

Hat hónapot vagy többet is csúszik a Waberer's International tőzsdére lépése - értesült az Index. A cég egy hónapja jelentette be, hogy közel 15 millió törzsrészvényt piacra dob. A szállítmányozással foglalkozó cég egyik tulajdonosa Wáberer György, aki a Napi idei gazdaglistája szerint 80 milliárd forintra becsült vagyonával a 9. legvagyonosabb. 

Névtelenséget kérő forrásaink szerint a késlekedés oka a vállalat árazásával van kapcsolatban. A céget két hazai nagybank elemzői is felértékelték, ami ugyan egybeesett a bennfentesek várakozásaival, de úgy tudjuk, hogy akadtak piaci szereplők, akik vitatták az árat. Nyilvánosan is ismert, hogy a  papírok összértéke a törzsrészvények értékeltsége alapján 5,1 millió euró lett volna. 

Többször is kerestük a céget, de teljesen elzárkóztak a válaszadástól. A Budapesti Értéktőzsde annyit mondott, hogy ha lesz fejlemény az ügyben, akkor ők a szokásos módon, a BÉT honlapján keresztül kommunikálják azt. 

  Borítókép: H. Szabó Sándor/MTI

 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét