Matolcsy feleségének községében vettek üdülőt Matolcsy alapítványai

2015.11.09. 12:17 Módosítva: 2015.11.09. 12:18

Nettó 890 milló forintért (áfával együtt 1 milliárd 130 millió forintért) vette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hat alapítványa a MÁV-tól a balatonkenesei MÁV-üdülőt - írja az Átlátszó.

Bár a Pallas Athéné alapítványok honlapján Kenesét írnak, azonban a több mint hat hektáros, jelentős vízparti területtel rendelkező terület valójában már Balatonakarattyához tartozik, ahol Matolcsy György MNB-elnök felesége, Matolcsy Gyöngyi 2014-ben függetlenként, Fidesz-támogatással választást nyert.

Pallas Alapítványok: Balatonkenesén van az ingatlan

Cikkünk megjelenése után a Pallas Alapítványok közleményben jelezték, hogy az Átlátszó.hu tájékoztatása szerintük téves, ugyanis az alapítványok által megvásárolt ingatlan az Átlátszó.hu cikkével ellentétben Balatonkenesén helyezkedik el.

Balatonakarattya 2012-ben, egy népszavazás után szakadt el Balatonkenesétől, közigazgatásilag pedig a tavalyi önkormányzati választások után vált szét a két település. A Matolcsy család többszörösen is kötődik Balatonakarattyához: Matolcsy György nagyapja minisztériumi hivatalnokként részt vett a nyaralótelep parcellázásában, a családnak pedig jelenleg is van egy kúriája a faluban.

A most megvett területen a terv szerint 2016 nyarától oktatási és konferenciaközpontot fognak üzemeltetni az alapítványok, és itt működik majd a Magyar Vezetéstudományi Iskola is.