Visszavonulót fújt a Duna House

2015.11.13. 16:14

Az MNB felfüggesztette a Duna House Holding Nyrt. részvényeinek jegyzését- ezt jelentette be a cég péntek délután. A cég maga kérte a részvénykibocsátás felfüggesztését még szerdán,  miután a kormány november 10-én -  egy nappal az után, hogy a cég elkezdte nyilvánosan árulni a részvényeit-  előállt a a T/7396. számú törvényjavaslattal. Ebben többek között 2 százalékban maximálták azt a jutalékot, amit a hitelközvetítők beszedhetnek a mostani 2,5-3,5 százalék helyett. Ez hatalmas pofon a Duna House-nak, ami jelenleg a bevételének 38 százalékát hitelközvetítésből hozza össze és a jövőben még inkább növelni akarta ezt az üzletágát. 

A  részvényeket kibocsátó Medasev Holding Kft. és a Duna House november 11-én jelezte  az MNB-nek, hogy a befektetők védelme érdekében kérte a jegyzési folyamat felfüggesztését. Az MNB ez után pénteken kiadott V-KE-III-43/2015. számú végzése alapján ezt meg is tette.

Közleménye szerint a Duna House a jogszabályi előírásokat figyelembe véve hamarosan tájékoztatást ad arról, hogy a nyilvános részvényértékesítés lezárására mikor kerül sor és hogy a mikor és hogyan fizetik vissza azoknak a pénzét, akik esetleg már vettek a társaság részvényeiből, ha a nyilvános részvényértékesítés sikertelennek minősül, illetve ha a befektetők a a felfüggesztés miatt vissza akarják adni a megvásárolt részvényeiket.