Nem volt zsíros a csoki

2015.12.01. 10:48

Csokimikulásokat vizsgált be a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Lereszelték őket, és megnézték laborban, hogy nincs-e bennük túl sok növényi zsír vagy bármi más, kellemetlenebb anyag. Ha érdeklik a laborfolyamatok vagy gázkromatográf kijelzője, akkor ma jó napja van, mert megnézheti, hogy történt a mérés:

Csokoládé-e a csoki mikulás?

Nos, örülhetünk, mert minden vizsgált csoki megfelelt. Egyébként a szabályozásunk kalapján jellemzően kritikus pálmaolaj vagy vagy mangó magzsír csak maximum 5 százalék lehet egy termékben. Összesen három termékfajtánál volt egyáltalán hozzáadott plusz növényi zsír.  20 csokimikulást vizsgáltak, ezek közül 15-nél volt csak ráírva, hogy mennyi tápérték van benne. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek