Erdogan: Bizonyítani tudjuk, hogy Moszkva az Iszlám Állammal üzletel

2015.12.03. 15:34 Módosítva: 2015.12.03. 15:41

Recep Tayyip Erdogan török államfő szerint Ankarának bizonyítékai vannak rá, hogy Moszkva érintett az Iszlám Állam terrorszervezettel való olajkereskedelemben, írja az MTI.

"Vannak bizonyítékaink, és be fogjuk mutatni ezeket az egész világnak" - mondta a török államfő a sajtónak. Erdogan kifejtette, meggyőződése szerint egy szíriai-orosz állampolgárságú üzletember a terroristáktól vásárol olajat, az illető orosz állampolgárságát különösen hangsúlyozta.

Szerdán éppen fordítva írtuk meg ugyanezt a hírt, ekkor Anatolij Antonov orosz védelmi miniszterhelyettes vádolta meg Erdogant, hogy ő és családja, valamint a török felső vezetés is benne van Iszlám Állam olajbizniszében.

A török elnök ismételten visszautasította az orosz vádakat, és azt hangoztatta: erkölcstelennek tartja, hogy még a családját sem kímélik. A két ország közötti viszony azóta romlott meg, hogy a töröklelőttek egy orosz vadászgépetSzíria felett. Az oroszok azóta minden fronton próbálnak keresztbe tenni a törököknek, például többféle terméküket kitiltották az ország piacáról.