A legjobb üzleti iskolák között a Corvinus

2015.12.07. 08:51

A Financial Times idén is összeállította Európa legjobb üzleti iskoláit tartalmazó rangsorát. A rangsor 79. helyén áll a Gazdálkodástudományi Kar, azaz a Corvinus Business School 2015-ben.

A Financial Times rangsora Európa több száz üzleti iskolájából választja ki értékelésében a legjobbakat, s a régióból mindössze négy intézmény került fel a listára (ezek közül egy magánegyetem, egy pedig a tekintélyes múltú és több mint 23 000 fős hallgató-táború Szentpétervári Egyetem), így a Corvinus nem csak hazai, de nemzetközi színtéren is ismét bizonyította kiválóságát.

A Financial Times nem csupán az üzleti iskolákat, de az üzleti mesterképzési programokat is rangsorolja. Az elit képzések nyár végén nyilvánosságra hozott listáján szintén értinett a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara - több helyen is.

A több ezer képzést vizsgáló rangsorban a 4. helyen szerepel az a CEMS Masters in International Management program, amelyet a világ 30 vezető üzleti iskolája működtet, s amelynek mintegy 20 éve tagja a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi kara is.

2014-hez képes két helyet javítva a rangsor 68. helyét foglalja el 2015-ben a Kar Vezetés és Szervezés mesterképzése, megelőzve a régió más jelentős intézményeit is (University of Economics, Prague, Warsaw School of Economics), de maga mögé utasítva olyan kiemelkedő üzleti iskolákat is, mint a University of Bath Business School, Manchester Business School, BI Norwegian Business School, vagy a Lancaster University Management School.

Az üzleti iskolákat rangsoroló toplistán szereplő intézmények közül 15, - így a második helyen végzett HEC Paris, a negyedik helyen végzett University of St. Gallen, a vagy az ötödik ESADE Business School - is a CEMS tagja Egyetemünk Gazdálkodástudományi Kara mellett.