Januártól indul a Telekom és a MET együttműködése

2015.12.07. 15:03

2016. január 1-jével hivatalosan is megkezdi működését a MET Holding és a Magyar Telekom márciusban bejelentett vegyesvállalata, az üzleti energiaszolgáltató E2 Hungary Zrt., írja a MET sajtóközleményében. A Telekom teljes üzleti energiakereskedelmi tevékenységét az új társaságba szervezi, és a MET vállalati ügyfeleinek jelentős részét is ez a vállalat szolgálja majd ki.

Az anyavállalatok által 50-50 százalékban tulajdonolt E2 országszerte több mint 4000 üzleti ügyfélnek nyújt majd földgáz- és áramszolgáltatást. Ezzel a portfólióval a társaság az üzleti energiapiac egyik meghatározó szereplője lesz.

Krascsenics Roland, az E2 Hungary vezérigazgatója szerint az E2 önálló, a tulajdonosoktól függetlenül működő üzleti egység, és terveik szerint közép-hosszú távon a régió többi országában is szeretnének terjeszkedni.

A partnerség a Magyar Telekom és a MOL (a MET 40 százalékos tulajdonosa) 2013 nyarán létrejött stratégiai megállapodásán alapul. A Telekom üzleti energiafelhasználó ügyfélkörének átszervezése naz E2-höz nem érinti a cég lakossági áramszolgáltatását.