Közvetlenül utazhat Debrecenből Münchenbe tavasztól

2015.12.07. 12:42

Debrecen és München között indít járatot jövő áprilisban a Lufthansa légitársaság, hetente háromszor repülnek majd gépek a két város között - közölte Ofer Kisch, a Lufthansa kelet-közép-európai regionális igazgatója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Bombardier CRJ900-assal üzemeltetett járatok hétfőn, szerdán és pénteken, egész évben közlekednek majd, írja az MTI. Ebben a régióban ez lesz az egyetlen új útvonal, amelyet 2016-ban megnyit a Lufthansa. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szerint a Lufthansa ezzel kinyitotta a világot Debrecen előtt, ami annak is köszönhető, hogy a repülőtér nagy fejlesztésen ment keresztül. Papp László, a város polgármestere elmondta, az elmúlt években 7 milliárd forintot költöttek a repülőtérre, és megtízszerezték az utasforgalmát. 2015-ben várhatóan 180 ezren fordulnak meg a reptéren, 2016-ra többek között az új járatok segítségével Papp szerint ez akár meg is duplázódhat.

Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi vezetője azt mondta, az első időszakban 50 százalék körüli kihasználtságra, és több német, mint magyar utasra számítanak. A légitársaság magyarországi számaival kapcsolatban kiderült, hogy 2015-ben még a sok járatkimaradással járó Lufthansa-sztrájk ellenére is rekordszámú, több mint egymillió utast szállítottak a csoport légitársaságai, ez 7 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.