Kétszázmilliárd megy elővárosi vasutakra

2015.12.08. 08:34

A következő öt évben kétszázmilliárd forintot költenek uniós pénzből városi és elővárosi kötött pályás közlekedésre, írta keddi számában a Magyar Idők.

Már beadhatók a pályázatok a programra, összesen 211,07 milliárd forint értékben fogadnak be tendereket. Ennek keretében végezhetik el a Budapest-Rákospalota és Esztergom közötti pálya villamosítását, illetve jó néhány fővárosi villamospálya-fejlesztést.

Viszont várhatóan nem jut pénz az elavult pályaudvari biztosítóberendezések cseréjére. A pályázati kiírás szerint, a vasúti közlekedésben elég nagy az elmaradás az elővárosi vasútvonalaknál, szükséges az elővárosi vasútállomások bekapcsolása a közlekedési láncokba, összevonása a buszmegállókkal.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek