A menekültválság miatt nem ment végül tőzsdére a legnagyobb magyar fuvarozócég

2015.12.23. 12:37

A menekültválság miatt nem vitték tőzsdére idén a Waberer's International Zrt. fuvarozó vállalatot , de az a tervük, hogy később, egy jobb időszakban még tőzsdére viszik a céget - derült ki a cégalapító-tulajdonos Waberer György Világgazdaságnak adott interjújából.

 "Havonta járművenként átlagosan 500 kilométerrel kevesebbet tudtak teljesíteni, tetemes veszteséget okozva a cégeknek. A kamionosok bekerültek a menekültek célkeresztjébe, a migránsok több esetben feltépték a ponyvákon lévő zárakat, és behatoltak a raktérbe. Ezek negatív hírek a piac számára, mint ahogy a külföldi hatósági válságkezelő intézkedések is, amelyek tovább lassították a tranzitforgalmat" - mondta Waberer a lapnak.

 Az interjúból kiderül még, hogy:

  • A Waberer's nem szándékozik belépni a személyszállítási piacra, miután a cég tulajdonosa miniszterelnöki megbízottként igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy javuljon a szállítmányozási ágazat tevékenységének állami szabályozása.
  • A nagyvállalat életpályamodellt kínál kamionvezetőinek, akik bére erősen szóródik. A nem kezdő sofőrök jövőre átlag nettó félmillió forintot vihetnek haza. Ha bérük meghatározott részét rendszeresen félreteszik lakásra, akkor kedvezményes hitelt és céges támogatást is kaphatnak lakásvásárlásukhoz.