Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Támogatást kaphatnak a bölcsődék a dolgozók fizetéséhez

2015.12.24. 12:19

Támogatást kapnak a bölcsődéket fenntartó intézmények a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők béréhez. A támogatást a Magyar Államkincstártól kell igényelni, de az egységes óvoda-bölcsődében foglalkoztatottakra nem terjed ki, írja az MTI. 

A friss Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint az egy kisgyermeknevelő 2016. február-decemberre fizetendő 11 havi béréhez kapcsolódó éves támogatás összege 1 508 760 forint. A pénzt a bölcsőde fenntartója a felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelők béréhez és annak szociális hozzájárulási adójához használhatja fel.

Az összeget a 2016. január 1-je és november 30-a között ténylegesen foglalkoztatott, felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelők időarányosan figyelembe vett száma alapján határozzák meg. A bölcsőde fenntartója lehet települési önkormányzat, gyermekjóléti közfeladatot ellátó intézmény, egyház, civil szervezet, közalapítvány, országos nemzetiségi önkormányzat, települési vagy területi nemzetiségi önkormányzat, gazdasági társaság és a humánszolgáltatást végző egyéni vállalkozó, továbbá központi költségvetési szerv és köztestületi költségvetési szerv is.