Háborognak a belgák a mezőn parkoló Waberer's flotta miatt

2015.12.29. 13:45

Több száz kamionra bukkantak egy szántóföldön, a Maastrichthez közel fekvő Opglabbeekben, Belgiumban. Mind Waberer's logóval jelölt teherautó - írta a Vezess.hu

Az esetről még karácsony előtt számolt be több belgiumi hírportál. A hír azonban nem állt meg a belga határon ugyanis már lengyel és német kamionos oldalak is írtak az esetről. Az internetes képeken és videókon tisztán látszik, hogy szorosan egymás mellé állított kamionok egy hatalmas szántón parkolnak. 

wab
Fotó: vezess.hu

Megkérdeztük a céget, hogy mi is van a háttérben pontosan. A Waberer's válaszolt, a dolog lényege, hogy a kamionosok általában a nagyobb távolságok miatt hetekig nem térnek haza Magyarországra, de a karácsony az kivétel, ilyenkor igen. A cég azt mondja, hogy ilyenkor a vállalat költségén szinte mindenki hazabuszozhat, a kamionok pedig bérelt parkolóhelyeken várják vissza a sofőröket. Ez történt Belgiumban, ahol a Waberer's már több mint három éve bérel egy helyi gazdától jelentős költséggel egy mezőgazdaságilag nem értékes rétet.

Az Opglabbeekben néhány napig tárolt csaknem 200 jármű szakszerű parkoltatását maga a bérbeadó irányítja. A járművek a legkorszerűbb technológiával gyártott, többségében Euro6-os környezetvédelmi besorolású, egy-három éves szerelvények, amelyek nem szennyezik sem a talajt, sem a környezetet.

A kamionos cég Európa más országaiban is tucatnyi helyen bérel a karácsonyi időszakban parkolókat, hiszen Európa útjain több mint 3000 kamionja közlekedik és évente a Föld és Nap távolságának háromszorosát teszik meg.