A Videoton futballklub elnökének cége vette meg a Kopaszi-gátat

2016.01.02. 20:22

Közel egyéves tárgyalássorozatot követően Garancsi István (a Videoton fociklub elnöke, Orbán-közeli építési vállalkozó) érdekeltségébe tartozó Market Csoport egyik cége vette meg a Kopaszi-gátat az eddig tulajdonos Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta vállalatcsoporttól. A XI. kerületi Duna-part hányattatott sorsú területének - a szocialista városvezetés alatt a Leisztinger-portfólióhoz tartozott -  vételárát az MTI-nek szombaton eljuttatott közlemény nem ismerteti.

Az új tulajdonos ígérete szerint a Kopaszi-gát parkot változatlan feltételekkel üzemelteti: a terület a továbbiakban is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd, az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik - áll a közleményben.

Az ingatlanfejlesztésre a Market Építő Zrt. saját, a kivitelezéssel foglalkozó anyavállalattól elkülönült, önálló működésű leányvállalatot hozott létre 2015 májusában, Property Market Kft. néven.

A Duna-menti terület értéke az 1-es villamosvonal bővítését és a 4-es metró átadását követően az elmúlt években felértékelődött, ezért a cég a jelenleg még kihasználatlan területek fejlesztésével egy 

egy új, multifunkciós városnegyedet akar kialakítani Dél-Budán

A közlemény szerint a Property Market Kft. már dolgozik a fejlesztés előkészítésén, amelynek részleteiről, ütemezéséről és fázisairól a társaság a tervek szerint 2016 első negyedévében közöl majd részleteket.