Veszélyes anyagokat tárolnának Csepelen, a Jobbik megfúrná a beruházást

2016.01.13. 13:33

Tiltakozik a Jobbik az egykori Csepel Művek területén, közvetlenül a Duna partján, a lakóövezet szomszédságában építendő, veszélyes anyagok raktározására, felnyitására alkalmas logisztikai központ ellen.

A Metrans Konténer Kft. logisztikai telephelyének létesítését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be még korábban, a társaság 2015 januárjában vette meg a csepeli telket, a biztonságijelentés-kivonat alapján pedig szállítókonténerek fuvarozása, tárolása, a szállításból ideiglenesen kivett konténerek felnyitása és azok tárolása történik majd a telephelyen. A kivonat szerint egyszerre legfeljebb 8-10 konténert tárolnának a helyen, egy konténerben viszont akár 22-25 ezer kilogramm veszélyes anyag is lehet.

Kepli Lajos a párt országgyűlési képviselője szerdán azt mondta: megtámadják a jogerős engedélyeket a vízbázis érintettségére hivatkozva, és a jogi út mellett a lakosság támogatásával akadályozzák meg a beruházás megvalósulását. Pénteken egyébként közmeghallgatás lesz az ügyben a városházán.  • Tippek
  • Bankszámla