János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1600 új embert vesz fel a Lego Nyíregyházán

2016.01.15. 11:11 Módosítva: 2016.01.15. 12:55

A Lego bővíti nyíregyházi gyárát, a 30 milliárd forint értékű beruházás keretében a cég 1600 fővel növeli munkaerő-állományát - mondta Szijjártó Péter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Több Lego, több ember
Több Lego, több ember

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: a kormány költségvetési forrásból 4,4 milliárd forinttal járul hozzá a nyíregyházi beruházáshoz, amely azért is kiemelt jelentőségű, mert egy ilyen mértékű munkahelyteremtés rendkívül fontos az ország keleti részén. Jesper Hassellund Mikkelsen gyárigazgató, a Lego-csoport senior alelnöke elmondta: a fejlesztéssel több mint a duplájára, 250 ezer négyzetméterre nő a nyíregyházi gyár mérete, 700 új gépet szereznek be és a csomagolási kapacitást is bővítik. 

Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Kovács Ferenc, a város fideszes polgármestere közölték, hogy kiemelten fontosnak tartják a fejlesztést, ami különösen jól jön az országos átlagnál magasabb munkanélküliségi rátájú Szabolcs megyében. Nyíregyházának jó a kapcsolata a Lego-gyárral, és mindent megtesznek, hogy a mostani beruházás ugyanolyan sikeres legyen, mint a korábbiak, mondta a polgármester. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!