Piroska
-2 °C
5 °C

Állami támogatást kaphatnak az építőipari cégek

2016.01.15. 12:24 Módosítva: 2016-01-15 12:32:51

Lepsényi István, aNGM államtitkára szerint a kormány minőségi lépést vár az építőipartól, a szektornak is fel kell készülnie a növekvő igényekre, írja az MTI. 

A gazdaságfejlesztésért és - szabályozásért felelős államtitkár pénteken, Budapesten beszélt az új csok építőipari hatásairól. Lepsényi szerint a program nyújtotta lehetőségeknek maximális hatékonysággal, korszerű technikák és anyagok alkalmazásával lehet megfelelni. Ehhez új munkaerőt kell felvenni, kiképezni, bővíteni kell a kapacitásokat, 

amiben állami támogatásra is számíthatnak a vállalatok.

Az államtitkár szerint, érzékelhető az ágazat fejlődése: a legújabb KSH-adatok azt mutatják, az építőipar teljesítménye tavaly januártól novemberig 2,8 százalékkal nőtt éves szinten. Ugyanakkor Magyarországon nemzetközi összehasonlításban még mindig kiugróan alacsony a lakásépítések száma, a jelenlegi évi tízezres szintet legalább a duplájára kellene növelni. 

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke szerint a kormány új lakástámogatási rendszere az idei év második felében hozhat érzékelhető növekedést az építőipari kivitelezőknek, 2017-ben pedig már az új lakóingatlanok számának emelkedésében is éreztetheti hatását.