Norbi szerint Norbi a brókerbotrány legnagyobb károsultja

2016.01.15. 09:13

André Agassi 20 százalékos részvényes lett volna, Varsóban, Bécsben és Londonban is bevezették volna a tőzsdére a Norbi Update részvényeket, most 3000 forinton állna a részvényárfolyam, de jött a Buda-Cash botrány, és mindent tönkretett - erről beszélt a Portfolio.hu-nak adott interjújában Schóbert Norbi.

A fitneszguru azt mondta, saját pénzéből 140 millió forintja veszett oda a brókerbotrányban, de valójában milliárdokat vesztett azzal, hogy az egy évvel ezelőtti tőzsdei bevezetés óta harmadára esett az Update-részvények árfolyama. Ebben az is benne van Norbi szerint, hogy a részvények 98 százaléka a Buda-Cashnél volt, az ott ragadt részvények sorsáról 9 hónapig nem lehetett semmit tudni, amikor pedig a kisbefektetők visszakapták a részvényeiket, inkább gyorsan eladták, mert elvesztették a bizalmukat a tőzsdében. Ezért a 990 forintos bevezetési árfolyam helyett ma 360-390 forintot ér egy részvény.

A kisbefektetők mellett például Agassit is a brókerbotrány híre riasztotta el atól, hogy komolyan beszálljon az üzletbe, pedig néhány héttel korábban még Agassiék házában ráztak kezet az üzletre, Steffi Graff és Agassi pedig főztek rá. 

Így viszonylag érthető, hogy Norbi fel van háborodva amiatt, hogy 15 éven keresztül mehetett a Buda-Cash-féle csalás. A szabályozóknak pedig teljes anyagi felelősséget kellett volna vállalnia a botrányokért, mert ők is felelősek voltak abban, hogy az történt, ami történt - gondolja Norbi.

De nemcsak pénzt és a befektetőit - na meg a magyar pénzügyi renszerbe vetett bizalmát -  vesztette el Norbi a Buda-Cash miatt, hanem az elismerés lehetőségét is:

Az az igazság, hogy ha a Buda-Cash nem megy csődbe, nem bukik meg az egész ellenőrzési rendszer és nem omlik be az egész kártalanítás, akkor lehet, hogy most arról beszélgetnénk, hogy valamilyen kitüntetést kapok, például azért, hogy új befektetőkkel bővítettem a magyar tőkepiacot.

Norbi azért bízik a jövőben, és úgy hiszi, lassabb, de biztosabb növekedésnek indulnak majd a cége részvényei. "Korábban azt terveztük, hogy hármasával szedjük a lépcsőfokokat, most már inkább egyesével." Szerinte még mindig elérhető az, amit ígértek, hogy 45 külföldi Update-bolt lesz a következő négy évben, a felük Angliában, a többi Svájcban, Ausztriában és máshol.