János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Árulják a brókerbotrányban ragadt részvényeket

2016.01.19. 11:56

Elkezdte értékesíteni a felszámoló a brókerbotrányokba belebukott cégek, a Buda-Cash, a Quaestor és a Hungária Értékpapír tulajdonában lévő, a Budapesti értéktőzsdén kibocsátott részvényeket – írja az MTI.

Összesen közel 103 ezer részvény kerülne így vissza a piacra, ami a BÉT alaptőkéjének 1,9 százalékának felel meg.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a honlapján megjelent nyilvános ajánlattételi felhívások szerint február 3-ig várja az ajánlatokat, szerződést pedig február 22-ig kötne azokkal, akik ajánlatot tesznek.

  • A legtöbb BÉT-részvénnyel a Quaestor Értékpapír Zrt. rendelkezik, ennél a cégnél 65 124 darab részvény van, ami névértéken 6 512 400 forintot ér. Az ajánlattevőknek ajánlati biztosítékként 20 millió forintot kell megfizetniük.
  • A Hungária Értékpapír tulajdonában 32 878 darab, névértéken 3 287 800 forint értékű BÉT-részvény va, amikre 7 millió ajánlati biztosíték.
  • A Buda-Cash 4842 darab, 484 200 forint névértékű BÉT-részvénnyel rendelkezik. Ezek esetében 2 millió forint ajánlati biztosítékot kell megfizetni, ami a vételárba beleszámít, illetve visszafizetik annak, akinek az ajánlatát nem fogadják el.

Az értékesítések lebonyolításával az Equilor Befektetési Zrt.-t bízta meg a PSFN mindhárom társaság esetében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!