Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Simicskával bizniszeltek? Gyertek csak be egy vizsgálatra!

2016.01.22. 18:10

A Magyar Nemzet tegnap számolt be arról, hogy A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait védő céget, a Legion Invictus Kft.-t úgy hívta be a rendőrség a szokásos évi ellenőrzésre, hogy külön kiemelték, őket csak egyetlen szerződés érdekli, az, amit Simicska cégével kötöttek. A lap mai cikkéből kiderült, nem sikerült fogást találni rajtuk egyelőre.

Az őrző-védő cég ügyvezetője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy bár nyilván jogszerűen jár el a rendőrség, épp csak teljesen furcsa és szokatlan, hogy a rendes évi ellenőrzéskor nem kérik be az összes szerződésüket, ahogy azt mindig szokták, hanem csak az oszlopháborúban érintett szerződést.

A lap mai cikkében Böröczky Kornélia, a Legion Invictus Kft. ügyvédje a vizsgálat után elmondta, a hatóság mondta meg, hogy miért éppen a Mahirral kötött szerződésüket kérették be. Az ellenőrzés nagyon alapos volt, a szokásosnál hosszabb ideig is tartott, végül azonban nem állapítottak meg semmilyen jogsértést. Az ügyvéd elmondása szerint ennek ellenére nem zárták le a vizsgálatot, további papírokat kértek a cégtől.