Simicskával bizniszeltek? Gyertek csak be egy vizsgálatra!

2016.01.22. 18:10

A Magyar Nemzet tegnap számolt be arról, hogy A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait védő céget, a Legion Invictus Kft.-t úgy hívta be a rendőrség a szokásos évi ellenőrzésre, hogy külön kiemelték, őket csak egyetlen szerződés érdekli, az, amit Simicska cégével kötöttek. A lap mai cikkéből kiderült, nem sikerült fogást találni rajtuk egyelőre.

Az őrző-védő cég ügyvezetője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy bár nyilván jogszerűen jár el a rendőrség, épp csak teljesen furcsa és szokatlan, hogy a rendes évi ellenőrzéskor nem kérik be az összes szerződésüket, ahogy azt mindig szokták, hanem csak az oszlopháborúban érintett szerződést.

A lap mai cikkében Böröczky Kornélia, a Legion Invictus Kft. ügyvédje a vizsgálat után elmondta, a hatóság mondta meg, hogy miért éppen a Mahirral kötött szerződésüket kérették be. Az ellenőrzés nagyon alapos volt, a szokásosnál hosszabb ideig is tartott, végül azonban nem állapítottak meg semmilyen jogsértést. Az ügyvéd elmondása szerint ennek ellenére nem zárták le a vizsgálatot, további papírokat kértek a cégtől.