Elemér
0 °C
10 °C

Ki a nagyobb guru, Orbán vagy Simicskó?

2016.01.23. 14:02

Hatszázmillió forintból épül sportcsarnok a Fejér megyei Martonvásáron, a létesítmény alapkövét szombaton tették le Simicskó István honvédelmi miniszter részvételével, írja az MTI. Simicskó elmondta, hogy az elmúlt években minden harmadik magyar településen elindult vagy már befejeződött egy-egy sportberuházás, és szerinte ez helyes út.

A miniszter szerint egy sportcsarnok sokkal többről szól, mint kézilabdakapuról vagy kosárlabdapalánkról, hiszen

egy sportpálya nem más, mint egy küzdőtér.

Az élet kicsinyített mása,

vagyis a gyerekeket az életre nevelik a sportpályákon, tehát helyes az út, amikor a kormány a sportot támogatja − fogalmazott Simicskó István.

A sajtóanyag szerint az új sportcsarnok a Beethoven Általános Iskola mellett, ahhoz közvetlenül csatlakozva épül meg. A beruházás részeként az iskola kazánját több kisebbre és korszerűbbre cserélik, amellett melegítő konyhát, iskolai ebédlőt is kialakítanak a főépületen belül.

A szükséges forrás teljes egészében rendelkezésre áll, és a Magyar Kézilabda Szövetség által jóváhagyott TAO-pályázat keretében 30 százalékos önkormányzati önrész igénybevételével valósulhat meg. A tervek szerint a sportcsarnok október végéig megépül és Tóth Iván testnevelő tanár, a kézilabda martonvásári meghonosítója nevét fogja viselni.

A csarnok egyoldali lelátóval is rendelkezik majd, amely 250 fős közönség befogadására lesz alkalmas. A sportklubok igényei mellett biztosítani fogja közel 500 gyermeknek a mindennapos testneveléshez szükséges helyszínt.