Botond, Mózes
EUR 389,77 Ft
USD 373,47 Ft
12 °C
29 °C

Az Uber megszólalt az adózásról

2016.01.24. 00:43 Módosítva: 2016.01.24. 01:00

Az Uber közleményt rakott ki hivatalos hírcsatornájára, amiben azt állítják, "az Uber autóspartnerei eddig is megállapodásban vállalták, hogy a magyar adókövetelményeknek eleget tesznek". Jelezték autós partnereik felé, hogy január 31-ig töltsék fel az Uber rendszerébe vállalkozásuk adatait és adószámukat, amik alapján az Uber minden utat követően számlát állít ki a nevükben az utasok részére.

Egy független adótanácsadó céget vontak be, akik információs anyaggal és személyre szabott adótanácsokkal látják el az erre igényt tartó uberezőket - közölték.

Ezzel világossá kívánják tenni, hogy komolyan veszik a kormány felvetéseit az adózással kapcsolatban, és szerintük megoldást is kínálnak a problémára.

Az Uberért csak a mobil applikáción keresztül lehet fizetni, ezért a sofőr nyugtát nem, csak számlát adhat, viszont azt kötelező megtennie.

Korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára azt mondta, amellett, hogy a NAV szúrópróbaszerűen ellenőrzi az Uber-sofőröket, a cég holland központjától megkérte a magyar sofőrök adatait. Szerinte az Uber-sofőrök úgy tudnak eleget tenni a közteher fizetésének, ha egyéni vállalkozói igazolványt váltanak ki, adószámot kapnak, és fizetik a kisvállalkozói adót. Ez utóbbi a főállású vállalkozóknál havi 50 ezer forint, amely a személyi jövedelemadó mellett a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékot is tartalmazza. Aki félállásban uberezik, annak csak havi 25 ezer forintot kell fizetnie, mondta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek