Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Egérszaros pitaüzemet zárattak be

2016.01.25. 09:29

Súlyos higiéniai problémák és a nyilvántartás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárt egy fővárosi pitaüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságával közösen tartott ellenőrzés során

több mint egy tonna pitát is kivontak a forgalomból.

Az üzemben a falakat, a padozatot, az ajtókat és a berendezési tárgyakat vastagon, és nagy felületen ellepte a penész. Az épület takarítatlan volt, a padlót eldobott cigarettacsikkek és egérürülék borította. Az ellenőrök döglött és élő egereket is találtak, derül ki a Nébih közleményéből.

Fővárosi pitaüzemet zárt be a NÉBIH

Az egységben kizárólag pitát gyártottak, amit a tulajdonos nyilatkozata szerint éttermeknek adtak el, de erről – más kötelező adatokhoz hasonlóan – semmilyen nyilvántartást sem vezettek. Az üzem működését azonnali hatállyal megtiltották.

A NAV a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálta, de ezen a téren sem volt minden rendben. Kilencből hármat egyáltalán nem, egy alkalmazottat pedig késve jelentett be a vállalkozás. Az eljárás folyamatban, az ügyben mindkét hatóság részéről milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható.