Ida
6 °C
9 °C

Már 57 fiatalt hozott haza a kormány

2016.01.25. 16:18

A Gyere haza fiatal program kezdete óta nő az érdeklődő külföldön dolgozók és a programban együttműködni szándékozó itthoni munkaadók száma - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára Kész Zoltán független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában, írja az MTI.

Ez azt jelenti, hogy másfél hónap alatt még 5 fiatalt sikerült hazacsábítani, hiszen amikor december elején rákérdeztünk, még 52 fiatalról számolt be az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA). 

Az államtitkár a parlament honlapján közzétett válaszában felidézi, hogy a programot az NGM háttérintézménye kísérleti programként indította el 2015-ben 100 millió forint keretösszeggel, minimálisan 50 fő hazatérésének támogatását tűzték ki a célul 3 év alatt.

Az érdeklődés rendkívül nagy, amit az is tükröz, hogy a programban már 57 fiatal magyarországi elhelyezkedését és munkavállalását segítették elő néhány hónap alatt

- közölte Tállai András. Azt is elmondta, hogy 125 partnercéggel működnek együtt, akik több mint 1200 állásajánlattal rendelkeznek, ez a szám folyamatosan változik a nyitott pozíciók függvényében.