Az ubereseknek is lesz adószámuk

2016.01.26. 10:15

Tállai András miniszterhelyettes és NAV-ot vezető államtitkár megörült egy emailnek. Ugyanis az Uber holland cégétől küldtek neki egy levelet, amiben azt mondták, hogy lesz adószáma az összes magyarországi sofőrnek - mondta el Tállai a TV2-nek.

Mondjuk pont ugyanerről pár napja kiadtak már egy közleményt is.  De Tállainak az is jólesett, hogy valaki kapcsolatba lép vele az Ubertől, „végre valaki megjeleníti ezt a holland céget”.

Tállai arról is panaszkodott, hogy tavaly május óta „tíz körüli” ellenőrzést végeztek már uberes sofőröknél, de több esetben előfordult, hogy utána a NAV-os ellenőr már nem tudott újra bejelentkezni ugyanazzal a felhasználónévvel az uberes applikációjába. Tállai szerint az Uber központjában tilthatták le őket, hogy ne tudjanak többet így utazni.

Arról is beszélt még, hogy ha majd az Airbnb lakáskiadási szolgáltatás „tömegesen megjelenik adózás nélkül”, akkor majd a NAV is jobban oda fog rá figyelni. De gondolkoznak valami, a mostaniaknál egyszerűbb adózási formán is számukra.