Mától csak adószámmal lehet Uberezni

2016.02.01. 12:41 Módosítva: 2016.02.01. 17:19

A cég a taxisblokádra meg a kormány elvárásaira reagálva összedobott egy akciótervet, amit ma élesített. A változtatásokat gyorsan megosztották a nyilvánossággal is, itt vannak a fontosabbak:

  • A mai naptól kezdve csak olyan autósok használhatják az Ubert, akik feltöltötték az Uber platformjára vállalkozói adószámukat és adataikat. Akinek nincs ilyesmi, annak felfüggesztik a hozzáférését az Uber platformhoz.
  • Szintén a mai naptól kezdődően minden egyes utazásról az Uber rendszere elektronikus, áfás számlát állít ki az autóspartner nevében. Ez a számla megfelel a magyar előírásoknak.
  • Az Uber rendszerében nincs feketefuvar, hiszen a használata teljesen készpénzmentes. Az autóspartnerek a díjak rájuk eső részét magyarországi bankszámlájukra utalva kapják meg.
  • És aki Uberrel utazik, annak biztosítása is van: 5 millió dollár - vagyis közel másfél milliárd forint - felelősségbiztosítás fedez minden Uberes utazást. 

A cég nagyon is beleáll a kifehérítésbe: azt mondják, techológiájuk alkalmas arra, hogy transzparenssé tegyen, “kifehérítsen” egy olyan üzletágat, amely a közelmúltig hagyományosan készpénzalapú volt és sokak által a “szürke” zónába sorolt.