Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

91 milliárd forintot rejtegettek külföldön a magyarok

2016.02.03. 07:50

Meglódult a pénzmosó számlák iránti igény, a magyarok többet legalizáltak rejtegetett pénzeikből a tavalyi év utolsó negyedévében, mint az azt megelőző kilenc hónapban együttvéve, írta a Világgazdaság a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) adataira hivatkozva.

A kormány által biztosított adóamnesztiával tavaly 720 Stabilitás megtakarítási számlát nyitottak, és azokon összesen mintegy 53,2 milliárd forintot helyeztek el a tulajdonosok. Egy évvel korábban a megnyitott számlák száma 610 volt, a rajtuk elhelyezett betétek összege pedig 37,9 milliárd forintot tett ki.

A múlt év végi lendület annak tudható be, hogy január 1-jén több mint ötven ország szigorította az idevonatkozó szabályokat és egyezményeket. Ennek a változásnak mentek elébe a pénzüket a múlt év végén legalizáló magyarok. Az adóamnesztiának köszönhetően eddig összesen 91 milliárd forintot hoztak haza a külföldön rejtegetett vagyonokból.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!