Még nem indult el az agrárkamara szuperdrága szuperhonlapja

2016.02.03. 17:10

Kedden megírtuk, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara majdnem félmilliárd forintból, egészen pontosan 471 millióból fejlesztetett új honlapot magának. A kamara már december végén azt hirdette, hogy kész az új honlap, amin a kamarai tagok (a gazdák) remekül és nagyon könnyen tudnak majd ügyeket intézni.

A most élő nak.hu még nem a félmillióért fejlesztett új honlap, az ugyanis még nem indult el, de csak hetek kérdése, és a kamara szerint nem is annyira honlap lesz, mint inkább egy e-iroda, ami „virtuális falugazdászként” segíti majd a 360 ezer kamarai tagot az ügyintézésben. 

Arra is utal a kamara közleménye, hogy miért kerül olyan sokba az új honlap: mert sok drága hardvert kellett hozzá beszerezni, sok drága szoftver licencét kellett hozzá megvenni, és még új szoftvereket is kellett hozzá fejleszteni. Önmagában azonban ezzel együtt sem igazán tiszta, hogy kerülhetett az új honlap közel félmilliárd forintba.

Így aztán megkérdeztük a kamarát:

  • Pontosan milyen hardvereket és szoftvereket kellett venni, amik ilyen sokba kerültek?
  • Ki fejlesztette az új honlapot, és őt hány jelentkező közül és hogy választották ki?
  • A kamara tippje szerint hányan fogják majd használni ezt az oldalt, és ezt mire alapozzák?
  • Milyen ügyeket lehet majd itt egyáltalán intézni, és eddig hol intézték ezeket az emberek?

Ezenkívül egy részletes elszámolást is kértünk a kamarától, hogy megnézhessük: tényleg ennyibe kerül-e kifejleszteni egy honlapot, vagy csak egy szokásosan túlárazott EU-s projektről van szó? Eddig még nem kaptunk választ.