Elemér
-1 °C
10 °C

Összefogtak Schobert Norbert ellen a dietetikusok

2016.02.08. 08:06

Összefogtak Schobert Norbert ellen a dietetikusok és meghiúsították, hogy a magyarországi átfogó ingyenes egészségvédelmi szűrőprogram főtámogatója legyen, írta a Blikk.

A programot uniós­ források mellett ismert cégek és több tucat szakmai szervezet támogatja, a program pedig főtámogatónak ezúttal Schobert cégét, az ­Up­­date-­et kérte fel. Írásban értesítették erről, majd megküldék neki a szerződést, amelyet alá is írt.

Csakhogy a szakmai szervezetek képviselőiből álló bizottság a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) kijelentette: ha az Update-et beengedik a programba, akkor ők kiszállnak. Később több szakmai szervezet és cég is csatlakozott ehhez szakmai, etikai és erkölcsi okokra hivatkozva.

A szakmai bizottsági ülésen több meghatározó szervezet, például az MDOSZ vagy a Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet vezetője és több stratégiai partner, így a Nestlé és az Unilever is jelezte, hogy nem kíván Schobert Norberttel együtt dolgozni. Így végül vissza kellett vonni a felkérést.

A program igazgatója, Dankovics Gergelyt megerősítette, hogy nemet kellett mondaniuk az Update-nek, azt mondta, hogy ő nem dönthet a szakmai szervezetek jóváhagyása nélkül.