Ön nyert egy kétszemélyes luxusutazást a török riviérára!

2016.02.10. 13:46

Megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával kapcsolatos ajánlatával az Online Resorts International Kft. és az Online Resorts Kft., írja a GVH sajtóközleményében. A jogsértésért a két társaságra 3,35 millió, illetve 10 millió forint bírságot szabott ki a versenyhivatal. 

A GVH megállapította: a jelenleg kényszertörlési eljárás alatt lévő Online Resorts International Kft. 2013 áprilisától, az Online Resorts Kft. pedig már 2012 májusától valótlanul sugallták a szállásajánlataikat igénybe vevő, erre velük szerződést is kötő fogyasztóknak, hogy meglévő üdülési jogukat értékesítik.

A vállalkozások kizárólag szóban tájékoztatták az érdeklődőket, és céljuk ígéretük ellenére kizárólag az volt, hogy saját ajánlataikat árulják a telefonos megkeresést követő rendezvényeken. A régi üdülési jogot egyetlen ismert esetben sem adták el.

A GVH súlyosító körülményként értékelte, hogy a vállalkozások teljes kereskedelmi gyakorlata valótlan tájékoztatáson alapult és egyetlen egyszer sem értékesítették a fogyasztók meglévő üdülési jogát. A GVH tavaly is több versenyfelügyeleti eljárást indítottak az üdülési jog továbbértékesítésével kapcsolatos üzleti gyakorlatok és szóbeli tájékoztatások vizsgálatára.