Kitalált emberek nevére rendelt telefonokat a bűnbanda

2016.02.11. 11:55

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy helybeli férfi ellen, aki hét társával együtt több mint húszmillió forint kárt okozott két mobilszolgáltatónak, írja az MTI az ügyészség sajtótájékoztatója alapján.

Szanka Ferenc szóvivő elmondta, nyolc embert vádolnak üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalással. A vádirat szerint a férfi társaival 2013 júniusa és 2014 januárja között 109-szer rendelt mobiltelefonokat az azokhoz tartozó előfizetésekkel együtt fiktív személyek nevére egy hazai telekommunikációs cégtől. A telefonokat és az előfizetéshez tartozó egyéb eszközöket jellemzően futárszolgálattal, de volt, hogy távközlési szolgáltatónál vették át.

A vádlottaknak már a megrendeléskor sem állt szándékukban fizetni a készülékek törlesztőrészleteit és az előfizetési díjakat. Ugyanilyen módszerrel 2013. október 29. és december 5. között wifi routereket rendeltek, összesen 5,7 millió forint kárt okozva. A vádlottak között van az egyik futárszolgálat munkatársai is, mondta a csoportvezető ügyész.