Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Marad az Uber Budapesten

DSZZS20150321004
2016.02.18. 11:19

„Az Uber folytatni fogja a működését. Nem hagyjuk cserben azt a 17 ezer aláírót, aki a petíciónk aláírásával jelezte, szeretné, hogy az Uber Budapesten működjön, és azt az 1200 sofőrt, aki Ubert használ” – mondta Fekete Zoltán, az Uber ügyvezetője.

Az Uber továbbra is támogatja a sofőröket – mondta Fekete az azzal kapcsolatos újságírói kérdésre, hogy mi lesz azokkal a sofőrökkel, akiknek elveszik a rendszámát. Amikor erre újra rákérdeztek, Fekete annyit tett hozzá, hogy az Uber

kiáll a sofőrök mellett.

A sofőrök folyamatosan váltják ki az engedélyeket, és jelenleg már nincs olyan sofőr, akinek nincs folyamatban az engedélykérelme” – mondta. Fekete arról is beszélt, hogy az év  végéig 2000-re akarják növelni a sofőrök számát.

Nem blokádot szeretnénk, nem gátolni a mozgást, hanem mozgásba hozni a budapestieket, és eddig úgy tűnik, hogy ez sikerült is” – mondta Fekete, és elmondta, hogy a legutóbbi reprezentatív felmérés szerint a budapestiek 72 százaléka támogatja az Ubert, a felhasználók 96 százaléka elégedett az Uberrel, miközben 86 százalékuk csak nagyon ritkán, 55 százalékuk pedig egyáltalán nem használ taxit egyébként.

A sajtótájékoztatót azután hirdették meg, hogy kiderült, már péntektől él az a kormányrendelet, amely szerint akár a helyszínen elvehetik az uberesek rendszámát.

Márciustól pedig újabb szankciók lépnek életbe az engedély nélküli, feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében. Például a diszpécserszolgálati tevékenység jogosulatlan, engedély nélküli végzése esetén kiszabható, 300 ezer forintos szankció az előírás hatályba lépése, március 11. után alkalmazható a gyakorlatban.