A fél világból vissza kell hívni a Mars és Snickers csokikat

2016.02.23. 13:29

Mars, Snickers és Milky Way csokoládékat hív vissza  a Mars Inc., mert egy fogyasztó műanyagdarabokat talált az egyik termékben – írja a WitschaftsWoche. De érintettek még a Celebrations csokiválogatás egyes kiszerelései is. 

És az egy dolog, hogy egy fogyasztó talált egy műanyagdarabot, de rengeteg műanyagdarab lehet rengeteg csokijukban pillanatnyilag, összesen 55 országból kell visszahívni az említett csokikat a BBC szerint.

A cég összesen héthavi termelésnek megfelelő mennyiséget hív vissza a csokoládékból, a visszahívás a 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjedő szavatossági idővel rendelkező termékeket érinti. 

A Mars Viersen-i üzemében naponta tízmillió darabot állít elő az érintett csokoládékból. A vállalat önként döntött a visszahívás mellett, mert nem tudják, hogy hány műanyagos csoki mehetett ki. 

A cég még kiadott egy szűkszavú közleményt, amiben nagyjából annyit írnak, hogy azért hívnak vissza több mint félévnyi termelést, mert mind műanyagos lehet, és nem lenne jó, ha ezeket a műanyagokat megennék az emberek.