A Tigáz is kiszáll a földgázpiacról

2016.02.25. 11:37

Eladja a szabadpiaci portfólióját a Magyar Áramszolgáltató Kft.nek - írja honlapján a Tigáz. A földgázportfólió mellett a Tigáz értékesítési csoportja is átül az MÁSZ-hoz. A megállapodást  a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia.

A tranzakció lezárásával a Tigáz Zrt. befejezi szabadpiaci gázkereskedelmi tevékenységét Magyarországon. A cég szerint az eljárás semmilyen kényelmetlenséget nem okoz az ügyfélkör számára, és minden ügyfél külön értesítést kap a Tigáz Zrt. és a MÁSZ között létrejött szerződésátadás részleteiről.

"A MÁSZ széleskörű tapasztalattal rendelkezik az energiaszektorban a versenypiaci értékesítés terén, és kellő felkészültséggel bír ahhoz, hogy a továbbiakban is magas színvonalú szolgáltatást nyújtson az ügyfelek számára" - írja a Tigáz közleménye.

A nyáron még úgy nézett ki, hogy az olasz tulajdonú Tigáz nem követi a GDF Suezt és a EOn-t, és nem hagyja itt a magyar gázpiacot, amint a kormány rendelete megemeli a gáz árát. A cég júniusban elfogadta a kormány ajánlatát, de most már látzsik, hogy nem terveztek hosszú távra.

Az 1,2 millió embert kiszolgáló Tigáz az észak-kelet magyarországi, illetve a pest megyei és budapesti fogyasztók egy részét is ellátta, a mostani felállás szerint pedig nem maradt más a piacon rajta kívül csak az állami Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ).