Már vissza is térne egy cafeteriás cég

2016.02.25. 14:14

Az egyik élelmiszer utalványokat kibocsátó cég már értesítette is az ügyfeleit, hogy újra visszatér a piacra, miután az Európai Bíróság kedden kimondta, hogy uniós irányelvet sért az Erzsébet-utalvány és a Szép-kártya. 

A Multi-Pay kártyákat kiadó Patika-csoport vezetője azénpénzem.hu portálnak elmondta, hogy már értesítette a partnereit, hogy újra aktiválja kártyáján az "ételfogyasztás zsebet”, vagyis hogy reményeik szerint megint lehet majd kedvező adókulcsú béren kívüli juttatásokra használni a kártyát. A cég ezen kívül abban is reménykedik, hogy Szép-kártya kibocsátók is lehetnek majd a döntés után, amire egyszer már nyilvántartásba is vették őket, de az engedélyezési hivatal (MKEH) ellenőrzése után törölték a  céget a kártyakibocsátók közül.

Lukács Marianna, a Patika-csoport igazgatója azért az is mondta, hogy bár már elkezdték az előkészületeket, arról, hogy visszatérnek-e a piacra, csak azután döntenek, hogy kiderül, mit írnak majd elő az uniós döntéshez igazított új magyar jogszabályok.