Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

NFM: Minden utazás élmény lesz a MÁV-val

2016.03.03. 14:13 Módosítva: 2016-03-03 22:50:12

A vasúttársaságok azon dolgoznak, hogy minden utazás élmény legyen – mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a MÁV-Start Zrt. standjának megnyitóján a Budapesti Vásárközpontban.

mav7

Hozzátette: a versenyben nem könnyű helytállni, de a Magyarországon megvalósult fejlesztésekkel a MÁV-Start jelentős lépéseket tett az utazók megnyerésére. Tavaly belföldön több mint 135 millió utas tett meg közel 7 milliárd kilométert a MÁV-Start vonalain.

Az elegáns körülmények kialakítása jól halad, a magyar kormány ehhez biztosítja a lehető legtöbb saját és uniós forrást – mondta Tasó László.

mav6

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság stabilizálta gazdálkodását, amivel megteremtette annak az alapjait, hogy a vasutas az utasra és a minél értékesebb szolgáltatásra tud koncentrálni. A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte: 2016-ban 150-nel növelik a jegyvizsgálók létszámát a szolgáltatások színvonala és az utastájékoztatás javítása érdekében.

mav2

Idén megújul a meglévő járművek 5 százalékának belső utastere, és tovább csökken a balatoni utazások menetideje, a déli parti fejlesztésekkel a nyári menetrendben 15-30 perces menetidő-csökkentést tapasztalhatnak az utasok – mondta. Kifejtette: a korszerű Flirt motorvonat flotta már 108 vonatból áll, és idén uniós támogatással újabb 15 járművel bővül. Így egyre több vonalon európai színvonalú szolgáltatást kapnak az utasok véleménye szerint.

mav4

A vasúttársaság standján népszerűsítik az ingyenes wifiszolgáltatást is, ami már több mint 830 járműben elérhető. Egyre többen használják az okostelefonra telepíthető ingyenes utastájékoztató alkalmazást, a vonatinfót is, amit februárig több mint 200 ezren töltöttek le - ismertette Csépke András. A nemzetközi járműpark mintegy fele is megújul idén, ami kényelmi funkciók beépítését és a kocsik belsejének megújítását is jelenti.

mav3

A kiállításon a teljes árú menetjegyet váltó, egyéb kedvezménnyel nem rendelkező utazók részére a standon 20 százalékos kedvezményes menetjegyet adnak ki, bármely viszonylatra. A kiállításra látogatóknak a MÁV-Start és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt ad.