Nem minden család egyenlő a csoknál

2016.03.03. 08:01

Attól, hogy egy férfi és egy nő együtt él és közösen gyerekeket nevel, még messze nem biztos, hogy ugyanannyi csokra pályázhatnak, mint a szomszéd család ugyanannyi gyerekkel. A Bankmonitor például azt írja elemzésében, hogy az úgynevezett mozaikcsaládok kifejezetten hátránya kerülnek. Ezek azok a családok, ahol két felnőtt élettársi kapcsolatban él, és az előző a kapcsolatból származó gyermekeket nevelnek együtt.

A legnagyobb gondban azok a családok lesznek, ahol mindkét fél hoz egy gyereket a háztartásba, ilyenkor ugyanis a csoknál csak az egyik fél gyerekei után lehet teljes támogatást kapni, vagyis kettő helyett csak egy után, vagyis 2,6 millió forint helyett csak 600 ezres támogatásra számíthatnak. Akkor sem jobb a helyzet, ha a párnak van egy közös gyermeke is mondjuk a két előző kapcsolatból származó mellett, ilyen esetben is csak két gyerek után lehet csokra pályázni, vagyis az ilyen családok nem is álmodhatnak a 10+10 milliós, háromgyerekeseknek járó támogatásról. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla