Sokkal nagyobb az álbrókerek okozta kár

2016.03.04. 09:32

Korábban hétmilliárdosra becsülték a csaló Fortress okozta kárt, most a rendőrség lezárta a nyomozást, és 9 milliárdos kárt állapítottak meg.   A hétmilliárd végül a nettó kár lehet, mert kétmilliárdért lefoglaltak rendőrök eladható holmikat a cég környékéről. A legtöbb pénz viszont egyszerűen eltűnt a nyomozók szeme elől ezek szerint. 

Kiderült, hogy hat ember ellen nyomoztak Sz.-F. Zsolt 52 éves, B. Pál 39 éves, L. Zsolt 51 éves, d. F. Boglárka 42 éves, Cs. Viktor 53 éves, valamint S. Károly 56 éves budapesti lakosok ellen. Összesen pedig 2012 novemberétől vizsgálták a nyilvánvaló csalásaikat, amit 2170 károsult ellen követhettek el. 

Korábban itt írtunk a kosár mellett a focibizniszbe is beszálló Fortress-vezér egyszerű trükkjeiről és motivációiról. Újságíróinkat az egyik cikk megjelenése előtt még meg is fenyegette a cégvezér egyik állítólagos ismerőse. Az ügy azért is érdekes, mondjuk a Quaestor, a Hungária, a Kun-Mediátor vagy Buda-Cash botrányokhoz képest, mert itt a felügyelet a fentiekhez képest gyorsan és hatékonyan lépett.