Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Kétszázmillió értékben sikkasztottak alkatrészeket Debrecenben

2016.03.12. 08:37

Kétszázmilliós sikkasztást tártak fel a Hajdú-Bihar megyei rendőrök, írja a Police.hu. Egy külföldi cég debreceni telephelyének vezetője tett feljelentést 2014. nyarán arról, hogy alkalmazottak számítógép alkatrészeket tulajdonítottak el a cégtől, a nyomozás most ért véget.

A nyomozók megállapították, hogy két dolgozó 2012. január és 2014. május között naponta olyan alkatrészeket vettek fel a cég raktárából, amelyeket az általuk javított berendezésekhez használtak, azonban azok nagy részét nem építették be, ehelyett a gyár területéről kivitték és értékesítették őket. A Gazdaságvédelmi Osztály munkatársai a 34 éves V. Krisztiánnál és a 35 éves M. Zsoltnál tartott házkutatások alkalmával több, a gyárból származó számítógép alkatrészt találtak, amelyeket lefoglaltak és visszaadtak a sértett cég részére. A két férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A megalapozott gyanú adatai szerint V. Krisztián közel 9000 darab alkatrészt tulajdonított el, amelyeknek értéke körülbelül 193.000.000 Forint, míg M. Zsolt körülbelül 900 darab számítógép alkatrészt tulajdonított el, amelyek értéke közel 10.300.000 Forint. Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a debreceni lakosokkal szemben a sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.