Németországba törne be a Fornetti

2016.03.16. 11:46

Az első Fornetti szállítmányt heteken belül elindítják Németországba, a vállalat külföldi és a hazai piacokon is erősíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számol - közölte a fagyasztott pékipari termékeket gyártó cég az MTI-vel szerdán.

Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezető igazgatója a közleményben ismertette, három héten belül megérkeznek a Fornetti első termékei a németországi boltok polcaira. A megrendelést egy vezető, független német élelmiszeripari auditor előre be nem jelentett élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzése előzte meg, amelyen a Fornetti Csoport 96 százalékos értékelést kapott, mondta.

A kecskeméti központú Fornetti Kft.-t tavaly vette meg a svájci Aryzta AG. A tranzakcióval az Európában piacvezető pékárugyártó svájci cég kelet-közép-európai jelenlétét kívánta erősíteni. Az előzetes adatok szerint a Fornetti csoport árbevétele 12 százalékos bővüléssel 25 milliárd forint körülire nőtt 2015-ben, és idén is kétszámjegyű bővüléssel számolnak.

Az elmúlt fél évben közel 200 új, többségükben Magyarországon foglalkoztatott munkatárssal bővült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig a következő 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre.