Félnek az emberek Törökországtól, inkább Siófokra mennek nyaralni

2016.03.24. 15:20

Jelentős befolyással van a terrorfenyegetettség a magyarok utazási preferenciáira, derül ki a Szállás.hu előzetes foglalási adataiból. A legtöbb magyar vendégről valószínűleg Törökországnak kell lemondania, miközben tovább nőhet a belföldi turizmus, azon belül is leginkább a Balaton forgalma, illetve a külföldi nyaralóhelyek közül Horvátországé. Siófok még mindig a leglátogatottabb belföldi cél.

A Szállás.hu által rendelt kutatás eredményei szerint 10 megkérdezettből kilencet befolyásol, és körültekintőbbé tesz a terrorfenyegetettség a nyaralási célpont kiválasztásánál. Az óvatosság ráadásul nemtől és kortól függetlenül gyakorlatilag egyforma mértékben megfigyelhető, ennek eredményeként a magyarok idén olyan klasszikus nyaralóhelyeket utasítanak el, mint például Törökország.

A korábban rendkívül népszerű helyszín az élen végzett azon a listán, mely a magyarok által 2016 nyarán biztosan nem választott úti célokat gyűjti egybe,

 - mondta Szigetvári József ügyvezető igazgató. Ennek a belföldi turizmus számára pozitív hozadéka van, hiszen soha nem volt még ilyen magas az év elején a nyári előfoglalás. 

Az idén nyáron külföldre látogatók között egyértelműen Horvátország a legnépszerűbb, minden 4. válaszadó ide tervezi nyaralását. A horvát tengerpart közkedveltségét egyedül a Balaton képes felülmúlni.

Az öt legnépszerűbb hazai célpont mind a tó partján található: az érthetetlenül népszerű Siófokon kívül Balatonfüred, Balatonlelle, Zamárdi és Balatonboglár fért fel a listára.